Nahajate se:
Domov SMART CITY

SMART CITY

“Male” Slovenske Konjice gredo po vzoru velikih evropskih mest. Podajamo se v razmišljanje pametnih mest oziroma v angleščini “Smart city”. Želimo iti v korak s trajnostnimi trendi, pametnimi rešitvami in najlepše urejen kraj v Sloveniji narediti občanom in obiskovalcem v še prijaznejše in pametnejše urbano okolje.

Kaj je namen pametnega mesta?

Slovenske Konjice Smart city je inovativna platfoma konjiške občine. Spodbuja občane, podjetja, državljane in izobraževalne ustanove, da predlagajo in prijavijo inovativne ideje in trajnostne rešitve izzivom urbanega okolja. S to usmeritvijo želimo prispevati k trajnostni gospodarski rasti, učinkoviti rabi naravnih virov in visoko kakovostni ravni življenja.

Občanom želimo z naborom ponuditi hiter in enostaven dostop do jasnih, enostavnih, ugodnih, okolju prijaznih, energetsko varčnih informacij, rešitev in predlogov. To pa je mogoče le z močnim partnerstvom med podjetji, izobraževalnimi ustanovami in prebivalci Slovenskih Konjic.

Na spletni strani smo zato za vas, spoštovani obiskovalci, dodali zavihek “Smart city”, ki smo ga napolnili in ga bomo sproti osveževali z aktualnimi vsebinami za posodobitev našega okolja. Na področju turizma: turistična ponudba, strategije turizma, ponudba igral, aplikacija za opozorila ARSO; mobilnosti: vozni redi JPP, trajnostna/e-mobilnost, celostna prometna strategija, možnosti Wi-Fi povezav; energetike: zbirke energetskih izkaznic javnih objektov, “pametni” nadzorni sistemi, toplotne podpostaje, možnosti zmanjševanja onesnaževanja; in drugje: možnosti športa, prostorski plan, družabni dogodki, samooskrba, zdravje, zero-waste ... Vse, kar bo olajšalo vaše bivanje, mobilnost in dostopnost. Pa da boste, če boste to želeli, privarčevali kakšen evro več.

V naši strategiji ste lahko vključeni tudi vi, saj pozdravljamo vse vaše predloge, o katerih bomo razpravljali na občinskih delovnih telesih in občinskem svetu. Vsaka ideja je pametna. Naj se tiče energetsko učinkovitih projektov, cestno-prometnih rešitev, naravo-varstvenih predlogov itd.


Sklopi objav:

BIVANJE IN URBANO NAČRTOVANJE

GOSPODARSTVO IN POVEZOVANJE

MOBILNOST

OKOLJE IN ENERGIJA

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?