Nahajate se:
Domov Občina Predstavitev občine Prijateljska mesta

Prijateljska mesta

Občina Gornja Stubica

http://www.gornjastubica.hr
Več kot dvanajstletno sodelovanje in prijateljstvo med občinama Slovenske Konjice in Gornja Stubica iz Hrvaške je dobilo svoj epilog v ponedeljek, 22. aprila 2013, ko sta župan Občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek in načelnik hrvaške Občine Gornja Stubica Željko Lisak podpisala Sporazum o prijateljstvu. Podpis sporazuma je odraz aktivnega in še kako živega sodelovanja predvsem na področju turizma in kulture ter odraža skupno željo po nadaljnji vzpostavitvi tesnega sodelovanja, medsebojne podpore pri koriščenju razvojnih potencialov ter prijateljskih odnosov.
Slavnostni podpis se je zgodil na svečani seji v Gornji Stubici, kjer je Občina Slovenske Konjice prejela tudi priznanje za dolgoletno sodelovanje in prijateljstvo. Zahvalo za dolgoletno sodelovanje pa je prejel tudi Jože Fideršek, častni predsednik Turističnega društva Slovenske Konjice.

Hranice, Republika Češka

http://www.mesto-hranice.cz
Češko – Slovensko prijateljstvo je nadgradnja prijateljskega sodelovanja s slovaškim mestom Hlohovec. Trikotnik Slovenske Konjice – Hlohovec – Hranice se je tako na pobudo mesta Hlohovec zaključil v Slovenskih Konjicah. Na Martinovanju 10.11.2012 sta  županja Radka Ondriášová in župan Miran Gorinšek podpisala Sporazum o sodelovanju med partnerskimi mesti Hranice (Češka) in Slovenske Konjice (Slovenija).
S podpisom sta tako obljubila, da bosta mesti razvijali medsebojno sodelovanje, si nudili pomoč pri razvoju sodelovanja med gospodarskimi organizacijami obeh prijateljskih mest ter posebno pozornost namenili tudi vzpostavitvi prijateljskih odnosov in sodelovanja med šolami, mladino in otroki.

Občina Kosjerić, Srbija

http://www.kosjeric.rs/
Korenine prijateljstva med srbskim mestom Kosjerić in Slovenskimi Konjicami segajo globoko v zgodovino Jugoslavije. Zaradi političnega dogajanja, ki je pripeljalo do razpada nekdanje skupne države, je bilo tudi sodelovanje med obema mestoma postavljeno na stranski tir. Prišel je čas, da se to sodelovanje ponovno obnovi.
Delegacija iz Slovenskih Konjic, na čelu z županom Miranom Gorinškom, je jeseni 2009 obiskala Kosjerić in to je bil temelj za nadaljnje sodelovanje. 
Tamkajšnji župan (t.i. predsednik občine) Dragan Vujadinović je bil mnenja, da obstajajo številne možnosti za nadaljnje sodelovanje na najrazličnejših področjih.
V okviru tradicionalne prireditve Jurjevanja, sta Župan Miran Gorinšek in Župan Dragan Vujadinović podpisala listino o prijateljstvu in tako simbolno obnovila sodelovanje med občinama, ki je bilo v preteklosti že uspešno in je segalo na številna področja delovanja.
Ob podpisu listine prijateljstva sta župana zastavila nadaljnje smernice sodelovanja in razvijanja medsebojnih odnosov.

Občina Sollefteå, Švedska

http://www.solleftea.se
Večletno sodelovanje mladinskih centrov in uspešna skupna prijava mladinskega demokratičnega projekta programa Mladi v akciji so botrovali sodelovanju med občino Slovenske Konjice in Sollefteå.
Gre namreč za prvi tovrsten projekt v Sloveniji, kjer sodelujejo mladi in lokalne oblasti. Projekt bo trajal od 1. julija 2008 do sredine leta 2009, predvideva pa srečanje mladih iz Švedske in Slovenije, videokonference na temo nasilja, zlorabe drog in alkohola ter kvalitetnega preživljanja prostega časa, simulacije ter izdelavo internetne strani, ki bo povezovala Slovenske Konjice in Sollefteo. Maja 2008 sta tako Župan Miran Gorinšek in Županja Elizabet Lassen podpisala pismo o nameri, s katerim obe občini izkazujeta interes po nadaljnjem razvijanju medsebojnih prijateljskih odnosov in vzpodbujanju mednarodnih izmenjav mladih.

Občina Hlohovec, Slovaška

http://www.hlohovec.sk
Slovaško – Slovensko prijateljstvo je pričelo kaliti v sodelovanju med knjižnicami osnovnih šol, sedaj pa že prerašča šolske meje.
V okviru praznovanja Konjiških dni 2007 sta tako župana Miran Gorinšek in Ján Dlhopolček podpisala Listino o prijateljstvu med mestoma. Občini želita sodelovanje ohranjati z letnimi srečanji, kjer se izmenjujejo medsebojni primeri dobrih praks.

Občina Tolfa, Italija
Podpis Listine prijateljstva

http://comune.tolfa.rm.it/
Z županom Občine Tolfa Luigijem Landijem je župan Občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek na podlagi večletnega sodelovanja na področju turizma in kulture podpisal listino prijateljstva 11. 3. 2016 v Slovenskih Konjicah. Leto kasneje je sledil podpis še ob obisku Tolfe. Sodelovanje med mestoma je aktivno in poteka predvsem na področju glasbe, kulture in prireditev.

Občina Križevci, HrvaškaObrt in podjetništvo sta področji, ki povezujeta prijateljski mesti Slovenske Konjice in Križevci. Vsakoletna udeležba na sejmu Obrti in gospodarstva v Križevcih skrbita za medsebojno sodelovanje, ki se nadgrajuje tudi na drugih področjih. Listino prijateljstva sta župana obeh mest podpisala prav na sejmu 11. 11. 2016.
http://www.krizevci.hr/

Zvezdno mesto, RusijaSodelovanje med Zvezdnim mestom in Slovenskimi Konjicami se je pričelo leta 2013, ko so člani Plavalnega kluba Slovenske Konjice prvič obiskali Zvezdno mesto. Namen takratnega obiska je bil potop oseb z invalidnostjo in njihovih spremljevalcev v hidro-laboratoriju, v katerem se kozmonavti urijo za delo v vesolju. Potop je bil medijsko zelo odmeven, saj so bili člani Plavalnega kluba prvi turisti, ki so se potopili v to »sveto vodo«. Sodelovanje med mestoma se je okrepilo z obiskom predstavnikov Zvezdnega mesta na 7. festivalu podvodnega filma in fotografije Sprehodi pod morjem januarja 2015 v Slovenskih Konjicah, kjer so se pričeli dogovori o nadaljnjem sodelovanju. 
Listino o sodelovanju Zvezdnega mesta in Občine Slovenske Konjice sta 23. aprila 2015 podpisala župan Zvezdnega mesta Valeri Ivanovich Tokarev in župan Občine Slovenke Konjice Miran Gorinšek. 

Szazhalombatta, Madžarska

Sodelovanje z mestom Százhalombatta se je pričelo v sklopu Evropskega društva za urejenost krajev Entente florale. Zaključna prireditev tekmovanja leta 2014, ko so Slovenske Konjice na tem prestižnem tekmovanju osvojile zlato medaljo, je bila ravno v tem madžarskem mestu. Povezuje nas torej skrb za lepo urejeno okolje, kvaliteto bivanja domačinov in skrb za dobro počutje obiskovalcev naših mest. Župana Mihály Vezér Ph.D in Miran Gorinšek sta medsebojno sodelovanje nadgradila s podpisom listine prijateljstva v sklopu Jurjevanja 2016.

Občina Slovenske Konjice ima devet formalno podpisanih Listin prijateljstva, poleg teh mest pa preko različnih oblik sodelovanja prijateljske vezi spleta tudi z drugimi mesti in sicer:

Občina Konjic, Bosna in Hercegovina https://www.konjic.ba/ba/index.php
Občina Biograd na moru, Hrvaška http://www.biogradnamoru.hr/
Občina Globasnica, Avstrija http://www.globasnitz.at/
Občina Sveti Petar Orehovac, Hrvaška http://www.svetipetarorehovec.hr/
Občina Novska, Hrvaška http://novska.hr/
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?